Visi

Mentransformasi Masyarakat melalui Pendidikan & Sukan

Misi

International College of Management and Sports (ICMS) akan menjadi kolej unggul untuk pendidikan tinggi melalui pelaksanaan nilai-nilai kami, komitmen terhadap kejayaan pelajar, inisiatif strategik, dan penglibatan komuniti

Nilai

P

Kebanggaan

R

Ketahanan

I

Integriti

D

Disiplin

E

Kecemerlangan

ICMS Education Group Sdn Bhd merupakan pemilik penuh International College of Management and Sports (ICMS), yang sebelum ini dikenali sebagai Cyberlynx International College, sebuah institusi pengajian tinggi swasta yang mendapat lesen daripada Kementerian Pendidikan Malaysia sejak tahun 2006. Kolej ini memiliki komitmen dan falsafah yang kukuh dalam menyediakan pendidikan berkualiti dan berpatutan, yang membezakan ICMS berbanding institusi pendidikan di luar sana. Kolej ini dikendalikan oleh sekumpulan ahli akademik dan profesional yang telah berkecimpung dalam industri pendidikan selama lebih dari 25 tahun dan kini berada di bawah pemilikan dan pengurusan baru yang aktif berusaha untuk memperluas pelbagai tawaran akademik dan landskap Pendidikan bukan hanya di Malaysia, malah di peringkat anatarabangsa.

International College of Management and Sports (ICMS) kini menyediakan pelbagai program Sijil dan Diploma dalam pelbagai bidang termasuk pengajian bola sepak, perniagaan, fesyen, sains komputer, keadilan jenayah, polis dan penyiasatan, pengurusan keselamatan, pengurusan penguatkuasaan, pemasaran digital, pendidikan awal kanak-kanak, dan keselamatan & kesihatan pekerjaan.

International College of Management and Sports (ICMS) membezakan diri daripada pesaing-pesaingnya dengan menawarkan program-program inovatif seperti Diploma dalam Pengajian Bola Sepak. ICMS merupakan institusi pengajian tinggi swasta pertama dan satu-satunya di Asia Tenggara yang menawarkan diploma dalam pengajian bola sepak, sebuah program yang dibangunkan dengan kerjasama Universiti Bedfordshire di UK, yang juga mengendalikan akademi bola sepak profesional yang diuruskan oleh jurulatih berkelulusan AFC. Diploma dalam pengajian bola sepak telah menarik minat yang sangat besar di kalangan pelajar sejak pelancarannya pada tahun 2007 dan para pelajar telah melanjutkan pengajian untuk mengambil ijazah dalam pengajian bola sepak bersama rakan strategik universiti seperti Universiti Bedfordshire dan Universiti Middlesex di UK. Kelebihan saingan terkuat Kolej ini terletak pada kursus-kursus yang unik dan inovatif serta monopoli yang dimilikinya dalam bidang program sukan. ICMS juga memiliki pasukan bola sepak, ICMS FC, yang mengambil bahagian dalam Liga Bola Sepak Am FAM 2021 dalam Liga M3. Kolej Pengurusan dan Sukan Antarabangsa (ICMS) juga dengan gembiranya mengumumkan perjanjian terkini dengan Southampton Football Club sebagai Rakan Akademi Antarabangsa di Malaysia.

Senarai program yang ditawarkan adalah diluluskan oleh Kementerian Pengajian Tinggi ("MOHE") dan diakreditasi oleh Agensi Kelayakan Malaysia ("MQA"). Kolej ini berkomitmen untuk menjadikan kursus-kursusnya secara mampu milik bagi memberi peluang untuk melanjutkan pendidikan, kerana kami setiap orang harus mempunyai peluang untuk melanjutkan pengajian mereka dan memperoleh kelayakan yang diidamkan.

Setiap program disediakan dengan kualiti dan komitmen yang unik bersama-sama dengan aktiviti kokurikulum dan latihan industri yang sesuai untuk melahirkan pelajar yang mempunyai kemahiran dan berpengetahuan tinggi. ICMS telah menambah satu pencapaian lagi dalam senarai kejayaannya dengan pencapaian terkini dalam penarafan Sistem Penilaian Kualiti Malaysia 2018/2019 (MyQuest) untuk Kolej Swasta. Kolej ini bangga dan merendah diri dengan pencapaian ini yang dinilai sebagai 4 Bintang, menjadikannya salah satu kolej yang kompetitif di Malaysia. Pencapaian ini memberi inspirasi kepada kami untuk berterusan berinovasi dan meningkatkan program-program kami demi memastikan kita menghasilkan graduan yang relevan dengan industri serta membawa bersama minda terbaik untuk mencetuskan perubahan positif dalam industri ini.